SharePoint 2010 User Profile Servisinin Konfigurasyonu

SharePoint üzerinde active directory deki kullanıcıların bilgilerine erişmek ve Kişilerde arama özelliğini aktifleştirmek için User Profile Synchronization Servisini yapılandırmamız gerekiyor.

Bunun için:

  • Öncelikle Central Administration üzerinden “Manage service applications” linkine tıklıyoruz.

 

  • Servis uygulamaları listesinden “User Profile Service” servisini bulup, durumunun started olduğunu gördükten sonra servis üzerine tıklıyoruz.

  • Açılan ekranda Configure Synchronization bağlantısına tıklıyoruz

     

  • Create New Connection a tıklayıp Bilgileri aşağıdaki gibi dolduruyoruz

     

  • Popoulate Containers’a tıkladığımızda Active Directory içeriğini görüyoruz. Burada Select All butonuna tıklayıp OK ile işlemi kaydediyoruz.

    **Burada örnek olarak verdiğim "sproot" adlı kullanıcı benim sharePoint farm administrator account'ımdır. 

    Önemli Not: Farm Administrator kullanıcınızın (sproot) Active Directory üzerinde "Replicate Directory Changes" hakkı olmalıdır. Bu hakkı veremediyseniz sistem yöneticinizden Farm Administrator (sproot) kullanıcısı için geçici olarak "Domain Administrators" grubuna alınmasını sağlayınız. Aksi taktirde active directory ile senkronizasyon bağlantısı kuramayacaksınız. (Populate Container'a tıkladığınızda Active Directory gruplarının/kullanıcılarının listelenmesi yeterli hakkınız olduğu anlamına gelmez. Normal bir domain user'ı da bu bilgiler görebilir.)

    Önemli Not2: Konfigurasyon işlemlerinde hata alıyorsanız sisteminize en güncel SharePoint 2010 toplu güncellemelerini yüklemenizi öneririm http://technet.microsoft.com/en-us/sharepoint/ff800847.aspx

Add comment